Tidigare projekt

Sen hösten 2013 fick jag en idé som jag ville förverkliga. För mig har musiken och sången verkligen betytt otroligt mycket, både under min egna utsatta tid av mobbning men också under min vuxna tid. Musiken har fått mig att koppla bort det jobbiga och fokusera på något annat. Därför ville jag förmedla andra hur viktigt musiken kan vara och därför beslöt jag mig för att anordna en välgörenhetskonsert där pengarna skulle gå till Stiftelsen Friends.
Jag kontaktade den egna kören som jag själv sjunger i och fråga om de ville vara med på denna resan vilket de självklart ville. Tanken var att få så många som möjligt att vilja vara med oavsett om man sjunger i en kör eller inte så förutom den egna kören  anslöt sig friviliga och andra körmedlemmar från andra körer till mitt projekt. Jag började att leta låtar till min konsert och den tiden det tog att ta fram alla var en otroligt stor ber go dalbana när det gäller känslor, för dels ska denna konsert visa min resa jag själv har gått igenom och detta genom dessa låtar som jag hittade och tog fram men också visa andra hur man kan finna både tröst och styrka i låtarna.
Så det blev en blandning allt från Lejonkungen till Sonja Aldén. Jag ville inte heller att denna konsert enbart skulle äga rum där och då utan där man ska kunna titta på när som helst och därför lät jag få den inspelad och läggas ut på Youtube. Men innan vi kunde göra det, fick alla körmedlemmar skriva på ett intyg om att man godkände att bli filmad och ljud upptas, detta mycket pga. respekt för de som isåfall inte ville låta sig bli filmad men också för att det fanns barn under 18 år som var med och sjöng. Alla godkände!
Jag ville inte enbart göra en konsert med musik utan jag ville samtidigt få ut budskapet och sprida information och mobbning och psykisk ohälsa genom att dela med mig av min resa genom låtarna och texten som låtarna förmedlade utifrån min egna resa.
Allt eftersom planerna gick framåt var det dags att boka kyrka och då fick jag min andra idé, varför inte göra två konserter? Så jag kontaktade Växjö Domkyrka som ställde sig positiva till att låta mig ha en konsert i denna maffiga och pampiga kyrka. Så nu var vi uppbokade lördag och söndag för att sprida denna glädje och värme till alla dessa människor. Inget inträde skulle det vara utan insamlingen till Friends skulle ske genom att lägga en valfri summa i kollekten.
Blommor beställdes och skänktes av en god vän som äger en blomsterbutik i Älmhult som heter ”Anemonen”. Kandelaber köptes in av egna privata pengar, övningarna gick som på dans och jag njöt varje gång vi skulle öva inför mina två konserter.
Jag hade när dagen den 25 oktober 2014 kom planerat och varit projektledare för två välgörenhetskonserter där de 17,000 kronor skänktes till Stiftelsen Firends.
Jag fick så många lovord både från de som var och lyssnade, från körmedlemmarna och många som har sett den inspelade konserten på Youtube.
En upplevelse och en dröm blev sann, och vem vet…kanske blir det fler konserter i framtiden?