Om mig

Hej, jag heter Lisa

                                                                                                         

 

 

Jag är en trebarnsmamma och är beteendevetare, personalvetare och har ett företag som heter  Mobbning – nej tack där jag föreläser om mobbning, psykisk ohälsa och andra olika teman. Jag lägger ner hela min själ och mycket kärlek i mitt arbete och jag verkligen älskar det. Följ min blogg, läs mer om mitt arbete och vid intresse av en föreläsning kontakt mig på mobbningnejtack@gmail.com. Jag finns även på Facebook och Instagram där jag bjuder på mig själv ?

profil

Mitt arbete startade 2013 då jag läste till Beteendevetare på Universitetet. Under den tiden mådde min son otroligt dåligt pga. sin mobbning som han har fått utstå då han stammar. Dagarna gick oftast åt till att trösta, prata med skolan och där tankarna bara snurrade och samma fråga dök upp ”Vad ska jag göra?” För min del visste jag vad jag skulle göra även om det inte alltid var lätt och man fick kämpa och kriga en hel del så visste jag. Jag har nämligen själv blivit utsatt för mobbning under tre hemska år under tiden som jag gick på högstadiet. Under de tre åren blev jag både hånad, slagen, fick utstå både iskalla blickar, utfrysning och där rykten sped om mig på skolan. Jag var det barn som ingen såg eller som ingen hjälpte. Jag var det barn som aldrig sa något till någon, som skämdes och lade all skuld på mig. Precis så som många andra barn som blir utsatt gör.

 

Arbetet startade som en ideell kraft där jag utformade pins som jag sålde och gav pengarna till stiftelsen Friends. Januari 2015 hade jag min första föreläsning. För första gången skulle jag blotta mig själv inför andra, jag skulle stå och berätta om min resa som jag aldrig har berättat för någon förut. Nervös men så stolt jag var över mig själv när föreläsningen var slut och det gav mig bara mersmak. Det blev lite som min egna terapi att berätta om mig och vad jag har varit med om men också hur jag har lyckats att ta mig tillbaka till att leva ett lyckligt liv med man och barn. Visst resan har varit kantad av både gråt och tvivel, men jag klarade mig dock ändå inte smärtfritt. Jag har som en konservens av mobbningen drabbats av ångest, ångest som jag lever med varje dag och som jag bearbeta dagligen för att kunna besegra den. Och jag klara det också, men jag hade aldrig klarat det utan min man som är den stora anledningen till att jag överhuvudtaget lever i dag.

 

I dag driver jag ett eget företag där jag fortsätter att föreläsa men där jag gör så mycket mer. För det viktiga och det jag har fått höra så mycket under denna tiden som jag har arbetat med mobbning och psykisk ohälsa är att ge verktyg och råd till alla hur man kan och ska göra när man inte vet vad man ska göra, vem man ska prata med eller hur man vet att någon mår dåligt. Jag gör helt enkelt det som jag själv hade önskat någon hade gjort till mig under min utsatta tid.

Vill ni veta mer om mig och min resa boka gärna in en föreläsning.